Haber Detayı
2023-07-13 14:23
Ýstanbul’da fuar heyecaný yaþanýyor…

Federal Fuar ve Kongre Yönetimince gerçekleþtirilen F Ýstanbul Gýda, Ýçecek ve Teknolojileri Fuarý, Ýstanbul Fuar Merkezi’nde (ÝFM) kapýlarýný açtý. Fuar yaratacaðý iþ hacmi ile büyüyen Türk...

Ýstanbul’da fuar heyecaný yaþanýyor…

Federal Fuar ve Kongre Yönetimince gerçekleþtirilen F Ýstanbul Gýda, Ýçecek ve Teknolojileri Fuarý, Ýstanbul Fuar Merkezi’nde (ÝFM) kapýlarýný açtý. Fuar yaratacaðý iþ hacmi ile büyüyen Türkiye pazarýnda sektördeki katma deðerli ihracat yapan, ilk defa yurt dýþýna ihracat yapacak zincir marketlerle buluþmak isteyen tüm üretici ve aracý firmalar için önemli bir kanal oluþturacak. Gýda sektöründeki en son trendlerin sergilendiði, yeni ürünlerin tanýtýldýðý ve iþ birliði olanaklarýnýn keþfedildiði zengin bir deneyim sunulan fuarda, sektör devleri profesyonel alýcýlarla buluþuyor.

 

 

Açýlýþta önemli konuklar vardý

 

Fuar açýlýþýnda; Ýstanbul Valisi Davut Gül, Ticaret Bakanlýðý Bakan Yardýmcýsý Mahmut Gürcan, TÜRES Baþkaný Ramazan Bingöl, Libya Ekonomi Bakanlýðý heyeti, SO Fuar Grubu Kurucusu Özgür Sofuoðlu, yabancý ülke konsoloslarý, STK üyeleri, protokol ve çok sayýda basýn mensubu yer aldý.

 

Vali Davut Gül: “Coðrafi iþaret anlamýnda eksiðimiz var”

 

Ýstanbul Valisi Davut Gül: “Anadolu lezzetlerinin geleneksel tadýný muhafaza etmemiz lazým. En önemlisi de coðrafi iþaretlerini almamýz lazým. Coðrafi iþaret anlamýnda çok eksiðimiz var. Bu konunun çözümü hakkýnda önemli mesafe kat ettik. Son iki senede çok önemli bir geliþme oldu. Daha düzenli kayýt altýnda okul ve merkezlerin entegre edilmesi ile birlikte bu sorunu ortadan kaldýrabiliriz” açýklamasýnda bulundu.

 

Mahmut Gürcan: “Dünyanýn her yerine ihracatýmýz var”

 

Ticaret Bakanlýðý Bakan Yardýmcýsý Mahmut Gürcan: “Sektörel geliþmeleri yenilikleri takip etmek marka ve firma tanýtýmýný artýrmak iþbirliklerini güçlendirmek yeni iþ fýrsatlarý anlaþmalar yapmak için fuarlar en önemli araçtýr. Fuarlar özellikle yeni kurulan ve ihracata atýlmak isteyen firmalar için de bir baþlangýç noktasýdýr öte yandan mevcut ihracatý çeþitlendirmede yol arayan Kobiler bu faaliyetlerini geliþtirmek için fuarlara aðýrlýk vermeli. 2022 yýlýnda ekonomimiz yüzde 5,6 büyüme kaydederken ihracat da yüzde 12,9 artarak 254,2 milyar dolara ulaþmýþtýr. Dünyanýn her yerine ihracat yapan ülke durumuna geldik. 2022 yýlýnda toplam 229 ülkeye ihraç eden bir durumdayýz. Dünya ekonomisinde yüzde 0,5 olan ihracat payýmýz yüzde 1,02 düzeyine yükseldi. 2023 yýlý ocak haziran döneminde ise mal ihracatýmýz 123,3 milyar dolar olarak gerçekleþti. Gýda sektörü de ülkemiz ihracatý açýsýnda büyük önem arz etmektedir. Gýda ve tarým ürünleri ilk kez 20 milyar seviyesinin üstüne çýktý. 2022 yýlýnda gýda ihracatýmýz yaklaþýk 30 milyar dolarý buldu. Bu cumhuriyet tarihinin en yüksek rakamýdýr. Uluslararasý ticarette rekabet gücü ve katma deðeri yüksek teknolojili marka ve inovasyona dayalý mallarýn ihracatýmýzdan daha fazla pay almasýný saðlamak. Pazar ürün ve çeþitlendirmesi yoluyla ihracatýmýzý artýrmak ve ülkemizi küresel deðer zincirindeki konumunu güçlendirmek öncelikli amacýmýz. Fuar bu kapsamda, yaratacaðý iþ hacmi ile büyüyen Türkiye pazarýnda sektördeki katma deðerli ihracat yapan tüm üretici ve aracý firmalar için önemli bir kanal oluþturacak” þeklinde konuþtu.

 

Ramazan Bingöl: “Lezzet ve ülkemizi tanýtýyoruz.”

 

TÜRES Baþkaný Ramazan Bingöl: Ülkemizin birçok konuda son yirmi yýlda inanýlmaz þekilde atak yaptýðýný hepimiz görüyoruz. Ama geliþen dünyada artýk çok çok önemli bir þey var, Gurme Turizmi ve Gýda Ýhracatý. Sektör duayeni SO Fuar Grubu Kurucu Özgür Bey ile bu sene ikincisini düzenledik. Fuarýmýza 500 firma katýlýyor. Bunun yirmi ülkeden 150’ ye yakýný yurt dýþýndan geliyor. Bizim için çok önemli hem lezzetlerimizi hem gýdamýzý hem ülkemizi tanýtýyoruz. Fuar etkinlikleri kapsamýnda yarýn TÜRES etkinlik sahnesinde oturumlar düzenlenecek. Yapay etten yemeðin, dijitalinden ihracatýndan franchising, bayilik vermesinden burada birçok oturum yapýlacak. Artýk Türkiye dünyadaki en önemli gýda ihracatý yapan ülkelerin baþýnda gelecek.

 

 

1000’in üzerinde marka, 100’e yakýn ülke katýlýyor

 

Güney Asya ve Güney Amerika pazarlarýný hedef alan fuar; Avrupa, BDT, Kuzey Afrika ve Ortadoðu’nun yaný sýra uzak ülkelerden sektör devlerini profesyonel alýcýlar ile buluþturuyor. Yüze yakýn ülkeden toplam 15 bin profesyonel ziyaretçiyi aðýrlayacak fuar; gýda sanayisinde faaliyet gösteren 1000’den fazla markaya ‘müþteri eþleþtirme programlarý’ ile yeni ticari baðlantýlar kurma fýrsatý sunacak. Ayrýca 6 ve 7. hollerde yer alan teknoloji firmalarý gýda üretiminin son trendlerini üç gün boyunca ziyaretçilere tanýtacak.

E-Ticaret sitelerinin, zincir marketlerin, gýda ihracatçýlarý, üreticileri ve distribütörlerinin, toptancýlarýn ve firmalarýn ziyaret edeceði fuar,14 Temmuz’a kadar gýda sanayinin tüm paydaþlarýnýn katýlýmýna açýk olacak.

 

F Ýstanbul Fuarý’na dair

 

SO Fuar Grubu bünyesinde yer alan Federal Fuar ve Kongre Yönetimi þirketi tarafýndan düzenlenen F Ýstanbul Fuarý, 12-14 Temmuz 2023 tarihleri arasýnda Ýstanbul Fuar Merkezi, Yeþilköy’de gerçekleþtirilecek. Klasik ihracat pazarlarýmýz Avrupa, BDT, Kuzey Afrika ve Ortadoðu’nun yaný sýra uzak ülkeler stratejisi çerçevesinde bu yýl Güney Asya ve Güney Amerika pazarlarýný hedef alan fuara; 96’dan fazla ülkeden toplam 15 bin profesyonel ziyaretçi bekleniyor.

Etiketler: Ýstanbul’da fuar heyecaný yaþanýyor, Ýstanbul Fuar Merkezi, fuar