Bilecik’e baðlý Gölpazarý ilçesinde faaliyet gösteren ‘Anatolian Harps’ üretim merkezi, kapýlarýný basýna açtý. Arp denince akla Fransa ya da Amerika’nýn geldiðini belirt...
Bilecik’e baðlý Gölpazarý ilçesinde faaliyet gösteren ‘Anatolian Harps’ üretim merkezi, kapýlarýný basýna açtý. Arp denince akla Fransa ya da Amerika’nýn geldiðini belirten Öykü “Dünyanýn arp merkezlerinden biri olarak Türkiye’yi haritaya koymak istiyoruz” dedi.
Kendi ürettiði arplarla ABD'de konserler veren arp sanatçýsý ve erken dönem müzik uzmaný Zeynep Öykü, Türkiye'de talebin beklenenden fazla olduðunu belirterek þunlarý söyledi: "Türk üretimi arp projesi sadece Türkiye’de arp çalmak isteyen kiþiler için deðil, bu enstrümanýn uluslararasý ve ekonomik bir talebe karþýlýk vermesi açýsýndan da oldukça önemli. Dünyanýn en pahalý enstrümanlarýndan biri olan arpý; Türkiye’de, tarihi kaybolmuþ teknikleri de geri getirerek en yüksek kalitede üretiyoruz ve dünyaya satýyoruz. Ayrýca bu kýymetli enstrümaný yeni baþlayacak öðrenciler için eriþilebilir hale getiriyoruz. Ekonomik fiyatlý modellerini de araþtýrma geliþtirme (ARGE) yaparak üretiyoruz. Türkiye’yi; arpýn hiç tanýnmadýðý bir ülkeden, dünyanýn arp merkezi olma yönünde bir hayalimiz var
Zeynep Öztürk: “Türkiye’nin ilk arp kursunu okul dönemi ile baþlatýyorum”
Türkiye’de daha önce olmayan arp gittikçe çok sevilmeye baþladý. Talebe karþýlýk vermekte zorlanýyoruz. Bir eðitimci olarak da arpý tanýtma görevini üstlendim. Gençler arpý çok sevdi, bununla birlikte bir eðitimci olarak bu talebe de karþýlýk verememeye baþladým. Yeni eðitmenler yetiþtiriyorum ve Türkiye’nin ilk arp kursunu okul dönemi ile baþlatýyorum. Bu þekilde arpý tanýtýp arpa olan ilgiyi arttýrmak istiyorum. Arp eðitimini ulaþmasý çok kolay bir hale getirmeye baþladýk. Böylece; eðitimciler yetiþtirerek, uygun fiyatlý arplar da üreterek; hem yüksek kalitede profesyonel hem de çok uygun fiyatlý baþlangýç seviyesi arplar üreteceðiz"
Türkiye'nin ilk ve tek yerli Arp üretimi yapan ‘Anatolian Harps'ýn kurucusu Ali Öztürk basýn gezisindeki katkýlarýndan dolayý yerel yöneticilere teþekkkür ettikten sonra üretim ve satýþ detaylarý hakkýnda basýn mensuplarýna þunlarý söyledi:
Ali Öztürk: "Dünyadaki arpistlerin görmezden gelemeyeceði bir ülke olmayý arzu ediyoruz"
“Uzun vadedeki hayalimiz dünyanýn arp merkezi dediðimizde ilk akla gelen Fransa’dýr ya da Amerika’dýr. Bunlarýn yanýnda Türkiye’nin yer almasý için çalýþýyoruz. Dünya’nýn arp merkezlerinden biri olarak Türkiye’yi haritaya koymak istiyoruz. Eðitim kalitesi, enstrümanlarýn üretilmesi, çalan kiþinin fazlalýðý açýsýndan arpistlerin görmezden gelemeyeceði bir ülke olmasýný arzuluyoruz.
Teknoloji sektöründen gelip üretim sektörüne giriþ yaptýk. Teknoloji sektöründe edindiðim deneyimleri üretime taþýyarak arpýn en popüler olduðu 1800’lü yýllardan dünya savaþlarýna kadar gelen ve kaybolan teknikleri günümüz teknolojisi ile yeniden canlandýrdýk. Ülkemizi bu anlamda temsil etmekten de gurur duyuyoruz. Türkiye’yi dünyada arp merkezi haline getirmek misyonumuz oldu. Tarihi arplarý da yeniden ve yeni tekniklerle üretmeye baþladýk. Buradaki araþtýrma geliþtirme iþleri eþsizdir. Uzun araþtýrmalar, tarihi kaynaklar hatta tablolardan bile faydalanarak artýk üretilmeyen barok arpý da müzik camiasýna kazandýrdýk.”