Özel sektör bazında Türkiye Gayrı Safi Yurt İçi Hasıla’nın (GSYH) yaklaşık yüzde 65’ ini oluşturan firmaların üst düzeylerinin faaliyetlerinde yer aldığı Vizyon 1...
Özel sektör bazında Türkiye Gayrı Safi Yurt İçi Hasıla’nın (GSYH) yaklaşık yüzde 65’ ini oluşturan firmaların üst düzeylerinin faaliyetlerinde yer aldığı Vizyon 100 platformu Dijital CEO 3. Dönem sanal toplantıları kapsamında gerçekleştirdiği 12 sanal toplantıda 100 CEO ve Genel Müdürü bir araya getirdi. Moderatörlüğünü FANUC Türkiye Genel Müdürü Teoman Alper Yiğit’in yaptığı Dijital CEO 3. Dönem sanal toplantılarında ‘Üretim’ odaklı konuşmalar gerçekleşti.
Raporda birçok başlık var. Ancak…
Dijital CEO 3. Dönem sanal toplantılarında ortaya çıkan sonuçlar bir rapor şeklinde paylaşıldı. Raporla ilgili değerlendirmelerde bulunan FANUC Türkiye Genel Müdürü Teoman Alper Yiğit, “Ülkemizin çok değerli yöneticilerini Vizyon 100 çatısı altında Dijital CEO 3. Dönem sanal toplantıları ile bir araya getirdik. Hepsini tek tek dinledik, notlarımızı aldık. Konuşulanların çerçevesi genel olarak ‘Üretim’ odaklı oldu. Yayınladığımız raporda önemli birçok başlık var ancak VUCA, Pandemi Sonrası Krizler Dönemi, İşbirliği Kültürü, Ortak Kapasite ile Hammadde Üretimi, Adaptasyon, Startuplar ve Kurumlar, Küresel Yetenek Kıtlığı, Nitelikli İnsan Kaynağı, Glocalization (Küreyerelleşme), İnsan ve Doğa İlişkisi, Veriden Fayda Sağlamak, Mutluluk Ekonomisi, Döngüsel Ekonomi, dört Kuşak, Dijital Olgunluk, Sürdürebilirlik ve Siber Güvenlik konuları ön plana çıkan başlıklar oldu. Özetle şunu söyleyebiliriz ki yeni dönem güçlü olanın ya da zeki olanın ayakta kalacağı değil yeni şartlara hızla adapte olabilenin ayakta kalacağı ya da öne geçeceği bir dönem olacak. Tüm dünyada dijital ekosistemini kuramamış ya da işbirliği kültürünü içine sindirememiş şirketleri zor günler bekliyor. Ülkemiz şirketlerinin buna karşı hazırlıklı olmaları lazım.” İfadelerini kullandı.
Hammadde krizleri bizi bekliyor
Vizyon 100 Kurucu Üyesi ve Dijital Stratejist Bülent Kutlu ise raporla ilgili “Dijital CEO 3. Dönem başarılı şekilde gerçekleşti ve ortaya güzel, detaylı bir rapor çıktı. Ülkemiz üretim’e odaklanmalı. Toplantılarda ‘Önümüzdeki 5 yıl içerisinde üretim yapan şirketler için hangi konuların ön plana çıkacağını düşünüyorsunuz?’ sorusunu katılımcı tüm üst düzeylere sorduk. Yöneticilerden aldığımız cevaplara göre önümüzdeki günlerde tedarik zincirindeki kırılmaların ve üretim maliyetlerinin artışlarının sonucu olarak global ve yerel anlamda hammadde krizleri bizleri bekliyor. Küresel yetenek kıtlığı tüm dünyada etkisini göstermeye başladı. Doğal olarak ülkemizde bundan etkilenecek. Bunun en iyi çözümü ise ‘Doğru Dijital Dönüşüm’ çalışmaları olacak” dedi.