Özel sektör bazýnda Türkiye Gayrý Safi Yurt Ýçi Hasýla’nýn (GSYH) yaklaþýk yüzde 65’ ini oluþturan firmalarýn üst düzeylerinin faaliyetlerinde yer aldýðý Vizyon 1...
Özel sektör bazýnda Türkiye Gayrý Safi Yurt Ýçi Hasýla’nýn (GSYH) yaklaþýk yüzde 65’ ini oluþturan firmalarýn üst düzeylerinin faaliyetlerinde yer aldýðý Vizyon 100 platformu Dijital CEO 3. Dönem sanal toplantýlarý kapsamýnda gerçekleþtirdiði 12 sanal toplantýda 100 CEO ve Genel Müdürü bir araya getirdi. Moderatörlüðünü FANUC Türkiye Genel Müdürü Teoman Alper Yiðit’in yaptýðý Dijital CEO 3. Dönem sanal toplantýlarýnda ‘Üretim’ odaklý konuþmalar gerçekleþti.
Raporda birçok baþlýk var. Ancak…
Dijital CEO 3. Dönem sanal toplantýlarýnda ortaya çýkan sonuçlar bir rapor þeklinde paylaþýldý. Raporla ilgili deðerlendirmelerde bulunan FANUC Türkiye Genel Müdürü Teoman Alper Yiðit, “Ülkemizin çok deðerli yöneticilerini Vizyon 100 çatýsý altýnda Dijital CEO 3. Dönem sanal toplantýlarý ile bir araya getirdik. Hepsini tek tek dinledik, notlarýmýzý aldýk. Konuþulanlarýn çerçevesi genel olarak ‘Üretim’ odaklý oldu. Yayýnladýðýmýz raporda önemli birçok baþlýk var ancak VUCA, Pandemi Sonrasý Krizler Dönemi, Ýþbirliði Kültürü, Ortak Kapasite ile Hammadde Üretimi, Adaptasyon, Startuplar ve Kurumlar, Küresel Yetenek Kýtlýðý, Nitelikli Ýnsan Kaynaðý, Glocalization (Küreyerelleþme), Ýnsan ve Doða Ýliþkisi, Veriden Fayda Saðlamak, Mutluluk Ekonomisi, Döngüsel Ekonomi, dört Kuþak, Dijital Olgunluk, Sürdürebilirlik ve Siber Güvenlik konularý ön plana çýkan baþlýklar oldu. Özetle þunu söyleyebiliriz ki yeni dönem güçlü olanýn ya da zeki olanýn ayakta kalacaðý deðil yeni þartlara hýzla adapte olabilenin ayakta kalacaðý ya da öne geçeceði bir dönem olacak. Tüm dünyada dijital ekosistemini kuramamýþ ya da iþbirliði kültürünü içine sindirememiþ þirketleri zor günler bekliyor. Ülkemiz þirketlerinin buna karþý hazýrlýklý olmalarý lazým.” Ýfadelerini kullandý.
Hammadde krizleri bizi bekliyor
Vizyon 100 Kurucu Üyesi ve Dijital Stratejist Bülent Kutlu ise raporla ilgili “Dijital CEO 3. Dönem baþarýlý þekilde gerçekleþti ve ortaya güzel, detaylý bir rapor çýktý. Ülkemiz üretim’e odaklanmalý. Toplantýlarda ‘Önümüzdeki 5 yýl içerisinde üretim yapan þirketler için hangi konularýn ön plana çýkacaðýný düþünüyorsunuz?’ sorusunu katýlýmcý tüm üst düzeylere sorduk. Yöneticilerden aldýðýmýz cevaplara göre önümüzdeki günlerde tedarik zincirindeki kýrýlmalarýn ve üretim maliyetlerinin artýþlarýnýn sonucu olarak global ve yerel anlamda hammadde krizleri bizleri bekliyor. Küresel yetenek kýtlýðý tüm dünyada etkisini göstermeye baþladý. Doðal olarak ülkemizde bundan etkilenecek. Bunun en iyi çözümü ise ‘Doðru Dijital Dönüþüm’ çalýþmalarý olacak” dedi.