Ülkemizin parlayan yýldýzý Antalya gelecek yýl dünyanýn en prestijli tenis organizasyonlarýndan birine ev sahipliði yapacak.
19 Mart-1 Nisan 2...
19 Mart-1 Nisan 2023 tarihleri arasýnda Ali Bey Club Manavgat’ta gerçekleþecek olan Uluslararasý Tenis Federasyonu (ITF) Senyör takviminin en prima turnuvalarýndan ITF World Tennis Masters Tour World Team Championship Sand Individual Championships olarak adlandýrýlan Senyör Dünya Takým Þampiyonasý ve Senyör Dünya Ferdi Þampiyonasý’nýn basýn toplantýsý Manavgat’ta gerçekleþti.
Ali Bey Club Manavgat’ta yapýlan toplantýya Uluslararasý Tenis Federasyonu Baþkaný David Haggerty, Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Baþkaný Cengiz Durmuþ ve Gürok Grup Yönetim Kurulu Baþkan Vekili Esin Güral Argat katýldý. 30-50 yaþ arasýnda 5 farklý yaþ kategorisinde dünyanýn dört bir yanýndan sporcularýn katýlacaðý ve 160 takýmdan bine yakýn sporcunun mücadele edeceði organizasyona, bugüne kadar ulusal ve uluslararasý birçok turnuvanýn gerçekleþtiði Ali Bey Hotels& Resorts ev sahipliði yapacak.
30 yýl sonra ITF baþkaný ilk kez ziyaret etti
Gürok Grup Yönetim Kurulu Baþkan Vekili Esin Güral Argat, basýn toplasýnda yaptýðý konuþmada þu ifadelere yer verdi; “30 yýldýr ITF baþkaný otelimizi ilk kez ziyaret etmiþ oldu. Sözleriyle deðil aksiyonuyla ve yaptýklarýyla teþekkürlerimi iletiyorum. Tesislerimizde bulunan 100’den fazla tenis kortuyla hem Türkiye’de tenisin geliþmesine hem de Türkiye’nin turizm alanýnda global bir çekim alaný olmasý adýna faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Önemli tecrübelerimiz var. Dünyanýn da yakýndan takip edeceðini bildiðimiz bu turnuvalara heyecanla hazýrlanýyoruz. Tüm sporcularýmýza baþarýlar diliyorum.”
Hedef dünyanýn en iyi sporcusunu yetiþtirmek”
Türkiye Tenis Federasyonu’nun hedefinin dünyanýn en iyi sporcusunu yetiþtirmek olduðunu söyleyen Türkiye Tenis Federasyonu Baþkaný Cengiz Durmuþ, “Baþarýyý hiçbir zaman tek baþýmýza elde edemeyeceðimizi biliyoruz. En önemli stratejimiz, birlikte çalýþabileceðimiz paydaþlar oluþturabilmek. Türkiye’de tenisin her yerde oynanabilmesi adýna turnuvalar düzenleyerek tenisin bir yaþam biçimi olmasý gerektiðinin bilincindeyiz ve yetenekli çocuklarýmýzýn seçilebilmesi için bu tesisleþmeyi gerçekleþtirdik” dedi.
Hedefin Türkiye’nin her yerinde tenisin yaygýnlaþtýrýlmasý olduðunun altýný çizen, baþkan Durmuþ, “Uluslararasý Tenis Federasyonu’nun desteðiyle, ITF World Tennis Master Tour turnuvasýný ülkemizde, bu güzel tesislerde Ali Bey Hotels&Resorts’ta yapacaðýz. Hedeflerimize ulaþabilmek adýna paydaþlarýmýzýn her zaman yanýmýzda olmasýna ihtiyacýmýz var. Bizim Türkiye Tenis Federasyonu olarak, dünyanýn en iyi sporcularýný yetiþtirebilmek için Uluslararasý Tenis Federasyonu’na ihtiyacýmýz vardý. Bu baðlamda Türkiye’nin tenis bir ülkesi olmasý adýna, çok önemli aþamalar kaydettik. Stratejilerimizin dünyaya entegre olabilmesi meyvelerini vermeye baþladý. Sistemimizi ITF’e entegre edebilmiþ bir federasyonuz. Tenisin tüm Türkiye’ye yayýlmasýný planlamýþtýk ve bunlarý yaptýk” þeklinde konuþtu.
Türkiye, uluslararasý tenisin en büyük destekçilerinden
Basýn toplantýsýnda konuþan Uluslararasý Tenis Federasyonu Baþkaný David Haggerty, ülkemizde olmaktan büyük memnuniyet duyduðunu söyledi.
Baþkan Haggerty, “Türkiye Tenis Federasyonu Baþkaný Cengiz Durmuþ ile þahsen yaklaþýk on yýldýr tanýþýyorum. Onlar her zaman uluslararasý tenis camiasýnýn en büyük destekçilerinden oldular. Onlara bir teklifle geldiðimizde, “Biz yapabiliriz, organize edebiliriz, yanýnýzda oluruz” dediler. 19 Mart – 1 Nisan 2023 ITF World MastersTour turnuvamýz burada düzenlenecek ve 30 yaþ üzeri oyuncular burada mücadele edecek. Bizim için bu çok önemli bir organizasyon” diyerek turnuvanýn ülkemizde gerçekleþtireceðinin müjdesini verdi.
Türkiye’de yýl boyu organizasyonlarýn olmasý çok hoþ geliþme
Türkiye’ye ve Türkiye Tenis Federasyonu’na tenisin geliþimine saðladýklarý desteklerden dolayý teþekkür eden Haggerty, “Gelecek yýl 160 takýmý ve 600 oyuncuyu burada aðýrlayacaðýz. Türkiye’de yýl içerisinde yapýlan organizasyonlarýn hepsi hem tenisin geliþmesi hem de genç oyuncularýn kendilerini geliþtirmesi açýsýndan son derece önemliydi. Kesinlikle Türkiye’de turnuvalar yapmaya devam edeceðiz. Türkiye’de yýl boyu organizasyonlarýn olmasý çok hoþ karþýladýðýmýz bir geliþme” diyerek konuþmasýný tamamladý.